Kerntemperatuur voor vlees en vis
22-04-2016 21:29
Zie hieronder een overzicht van de kerntemperaturen voor vlees en vis.
RUNDVLEES | Rollade | rare | 50-52 |
medium rare | 55-58 | ||
medium | 60-63 | ||
medium well | 65-67 | ||
well done | 70 en hoger | ||
Braadstuk | rare | 50-52 | |
medium rare | 55-58 | ||
medium | 60-63 | ||
medium well | 65-67 | ||
well done | 70 en hoger | ||
Steak | rare | 50-52 | |
medium rare | 55-58 | ||
medium | 60-63 | ||
medium well | 65-67 | ||
well done | 70 en hoger | ||
Vlees aan het bot | rare | 50-52 | |
medium rare | 55-58 | ||
medium | 60-63 | ||
medium well | 65-67 | ||
well done | 70 en hoger | ||
Gehakt | 70-72 | ||
LAMSVLEES | Rollade | rare | 50-52 |
medium rare | 55-58 | ||
medium | 60-63 | ||
medium well | 65-67 | ||
well done | 70 en hoger | ||
Braadstuk | rare | 50-52 | |
medium rare | 55-58 | ||
medium | 60-63 | ||
medium well | 65-67 | ||
well done | 70 en hoger | ||
Steak | rare | 50-52 | |
medium rare | 55-58 | ||
medium | 60-63 | ||
medium well | 65-67 | ||
well done | 70 en hoger | ||
Vlees aan het bot | rare | 50-52 | |
medium rare | 55-58 | ||
medium | 60-63 | ||
medium well | 65-67 | ||
well done | 70 en hoger | ||
Gehakt | 70-72 | ||
VARKENSVLEES | Rollade | medium | 60-63 |
well done | 70 en hoger | ||
Ribben | well done | 70 en hoger | |
Schouder | well done | 70 en hoger | |
Vlees aan het bot | medium | 60-63 | |
well done | 70 en hoger | ||
Gehakt | 70-72 | ||
Ham (rauw) | well done | 70 en hoger | |
Ham (voorgegaard) | well done | 60-63 | |
ALLE SOORTEN VLEES | worst, farce, vulling | well done | 70 en hoger |
KIP | 70-72 | ||
KALKOEN | Vlees | 70-72 | |
Vulling | 70-72 | ||
VIS | Heel | 60 | |
Gefileerd | 60 | ||
Steaks | 60 | ||
TONIJN | 52 | ||
MARLIN | 52 | ||
ZWAARDVIS | 52 | ||
GARNALEN | Medium, gekookt | 3-4 minuten | |
Large, gekookt | 5-7 minuten | ||
Jumbo, gekookt | 7-8 minuten | ||
KREEFT | Gekookt, in zijn geheel, 500gr | 12-15 minuten | |
Ovengrill, in zijn geheel, 500gr | 3-4 minuten | ||
Gestoomd, in zijn geheel, 500gr | 15-20 minuten | ||
Staarten, gebakken | 15 minuten | ||
Staarten,oven gegrild | 9-10 minuten | ||
COQUILLE ST. JACQUES | Gebakken, zonder schelp | 2 x 2 minuten | |
Oven gegrild, in halve schelp | 6-7 minuten |