Laatste stukje Parmezaanse kaas weggooien? NIET DOEN!!
Parmezaanse kaas rasp je natuurlijk zelf. Nu zijn er mensen die het laatste stukje met de korst weggooien. Dat doen we vanaf nu dus niet meer. Als je er niet direct iets mee doet dan stop je dat laatste stukje in de vriezer en gebruiken zul je het. Want de korst van een echte parmezaan is eetbaar.
En wat doe je dan met zo’n laatste randje Parmezaanse kaas met korst? Je kunt het raspen en gewoon opeten. Nooit Parmezaan raspen met korst en al en dan bewaren. Dan gaat het heel snel schimmelen.
Hier een lijstje met andere mogelijkheden:
- Meekoken in een pasta(tomaten)saus, soep, bouillon of stoofschotel.
- Water een half uurtje zachtjes laten trekken met de kaaskorst en dat water gebruiken om je pasta of groente in te koken.
- Lekker meesmoren als je risotto maakt.
- In een glazen potje doen met (goede) olijfolie. Minstens een week laten staan. Heerlijk als dressing of om brood in te dopen. Maak hier ook niet teveel van want dat blijft niet lang goed.