Tips & tricks
Kerntemperatuur voor vlees en vis
22-04-2016 21:29
Zie hieronder een overzicht van de kerntemperaturen voor vlees en vis.
RUNDVLEES
Rollade
rare
50-52
medium rare
55-58
medium
60-63
medium...
Omrekentabel Cups naar Gram/Milliliter
10-02-2016 17:30
Boter
Cups
Gram
1/4 cup boter
57 gram
1/3 cup boter
76 gram
1/2 cup boter
113 gram
1 cup boter
227 gram
Tarwebloem en...
Hoe kun je brood het best bewaren?
19-09-2015 22:25
Hoe kun je brood het best bewaren?
Brood kan het best worden bewaard in een plastic zak, die vervolgens wordt opgeborgen in een afgesloten broodtrommel. Hierdoor blijft het brood het langst zacht en mals. Wie houdt van brood met een krokante korst, bewaart brood bij voorkeur in een...
Laatste stukje Parmezaanse kaas weggooien? NIET DOEN!!
18-09-2015 10:02
Parmezaanse kaas rasp je natuurlijk zelf. Nu zijn er mensen die het laatste stukje met de korst weggooien. Dat doen we vanaf nu dus niet meer. Als je er niet direct iets mee doet dan stop je dat laatste stukje in de vriezer en gebruiken zul je het. Want de korst van een echte parmezaan...
Verdampt alcohol nu wel of niet helemaal bij verhitting?
08-09-2015 00:00
Alcohol verdampt bij een temperatuur van 78°C. Er wordt daarom vaak gedacht dat alle alcohol verdwijnt tijdens het bereiden van een gerecht, maar dit is niet waar. De hoeveelheid alcohol die achterblijft is afhankelijk van de manier van verhitten, de bereidingstijd en het oppervlakte van de bodem...